Wat is de perfecte lentewijn?

2Wine lentewijn blog

De lente is officieel gestart! Tijd voor lentewijnen die passen bij het voorjaar. Wanneer de zon schijnt, grijpen we graag naar lichte en frisse wijnen  zoals een fruitige rosé, subtiele witte wijn of frisse brut. En dan het liefst een wijn die je gemakkelijk meeneemt naar een picknick, festival of tuinfeestje. Zoek niet langer, want deze blikjes wijn zijn helemaal voorjaarsproof.

Eindelijk, de lente is hier! Tijd om van je tuin of balkon te genieten en te proosten op de eerste zonnestralen. Het voorjaar betekent Pasen, festivals, de eerste barbecues en eten in de openlucht. Tijdens deze gelegenheden zijn de wijnen uit blik van 2Wine ideaal. Ze zijn easy on the go, fris en toegankelijk en hebben de ideale hoeveelheid.

On the go

Wijn in blik neemt een hoop gedoe weg dat gepaard gaat met flessen wijn. Ga je picknicken in het park? Dan hoef je geen zware fles wijn mee te zeulen in je rugtas. Ook een kurkentrekker kun je thuis laten. Het handzame blikje neem je makkelijk mee onderweg naar het park of een feestje. 

Perfecte picknick

Picknicken: het heeft iets romantisch. Zodra de avonden langer worden en de zonnestralen warmer, mag het picknickkleed weer van zolder. Gezellig samen met je lief op het strand terwijl de zon ondergaat. Of met vrienden in het park met een mand vol lekker eten. Een ding is zeker: een blikje goede lentewijn maakt je picknick compleet.

Smaken verschillen

Misschien ken je het wel: een vriendengroep met allerlei verschillende wijnvoorkeuren. De één drinkt het liefst rosé, de ander liever wit. En degene die zin heeft in een feestje, paradeert het liefst met een bruisende brut in zijn hand. Voor iedereen een aparte fles wijn halen is niet altijd een optie. Vooral wanneer je ‘even snel’ een supermarkt ingaat zodat je niet met lege handen aankomt op een feestje. Het handige aan de blikjes wijn van 2Wine is dat iedereen zonder discussie verschillende wijnen kan proberen: wit, rosé en brut in blik. 

Mimosa en sangria

Zeg je Pasen, dan zeg je mimosa’s. Zeg je zomer, dan zeg je sangria. Wanneer de zon schijnt, groeit ons verlangen naar zomerse drankjes. Met één blikje brut heb je precies genoeg om twee mimosa’s te maken voor bij de paasbrunch. En met twee blikjes witte wijn maak je een vol karaf met sangria

Snel koud

En last but not least: blikjes wijn worden heel snel koud. Wel zo fijn, zodat je optimaal van je lentewijn kunt genieten. En bovendien handig als je vrienden op het laatste moment besluiten om naar het park te gaan. Met deze tip heb je zelfs binnen 2 minuten koude wijn

Je bestelt de 2Wine wijnen in blik bij Albert Heijn