Waarom roséwijn meer dan alleen een zomerdrankje is

2Wine blog rose winter

Rosé is een heerlijk zomerdrankje, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar rosé is veel meer dan dat. Ook tijdens een koude winterdag, een chique diner of pizza-avond met vrienden past een ijskoud blikje rosé. Terwijl de regen tegen het raam tikt en het buiten koud is, proef jij de zon. Niks mis mee!

De dagen dat een rosé wordt getypeerd als zoete en eenvoudige drank liggen ver achter ons. De rosé heeft zich zodanig ontwikkeld dat hij net zoveel smaak en diepte heeft als een rode of witte wijn. De 2Wine rosé is daar een voorbeeld van. Hij is fris en fruitig, met een heel subtiel zoetje. Een toegankelijke wijn die bij veel wijndrinkers in de smaak valt.

Zo combineer je de rosé

Natuurlijk blijft rosé een zomerfavoriet, daar kun je niet omheen. Maar de ongeschreven regel dat ‘rosé alleen gedronken moet worden in de zomer’, kunnen we wat ons betreft aan onze winterlaars lappen. Probeer eens een blikje rosé open te trekken tijdens een winterse dag en je zult versteld staan. 

Zomaar een paar gelegenheden waarbij onze 2Wine rosé goed matcht (en dan laten we de zomerse picknicks en barbecues even achterwege):

  • Filmavond met pizza en rosé

De frisse, fruitige smaken van rosé vullen het eten aan en versterken het zonder het te overheersen. Rosé combineert perfect met Italiaanse gerechten zoals pizza, pasta of lasagne. 

  • Romantische indoor (Valentijns-)picknick 

Need we say more? Valentijnsdag en rosé zijn een match made in heaven. Is het slecht weer? Haal de picknick gewoon naar binnen. Met deze tips vul je de ultieme picknickmand.

  • Een chique diner

Rosé is ontzettend makkelijk te combineren. Of je nu voor een lichte salade gaat of een zware stoofpot, rosé kan eigenlijk altijd. Ook als aperitief past een roséwijn goed, vanwege de lichtzoete smaak.

Conclusie? Beperk jezelf niet tot het drinken rosé in de zomer; geniet het hele jaar door van rosé en proef de zon, zelfs als het buiten koud is.