Sauvignon Blanc: alles over dit druivenras en de wijn

2wine sauvignon blanc blog

De Sauvignon Blanc druif maakt een frisse witte wijn, die door een groot publiek gedronken wordt. De 2Wine witte wijn is daar een voorbeeld van. Je zou deze kunnen omschrijven als aromatisch, citrus, buxus én passievrucht in een blikje. Wil je meer weten over deze bekende - misschien wel bekendste - druif? Dat lees je hier.

Wat is Sauvignon Blanc?

Als je van een wit wijntje houdt, is het heel waarschijnlijk dat je weleens een Sauvignon Blanc drinkt. Niet zo gek, want de Sauvignon Blanc is immens populair. Bij elk restaurant of café staat hij wel op de menukaart. 

Wist je dat Sauvignon Blanc letterlijk ‘wilde witte’ betekent?

Hoe smaakt een Sauvignon Blanc?

De Sauvignon Blanc druif maakt een frisse en toegankelijke witte wijn die over de hele wereld veel wordt gedronken. De kleur van de wijn is meestal helder en lichtbleek en de smaak droog en iets hoger in zuren. Zo is de 2Wine Sauvignon Blanc heerlijk fris en sappig, vol met de Sauvignon Blanc kenmerkende aroma’s van citrus en passievrucht. Smaakt iedere Sauvignon Blanc hetzelfde? Nee, zeker niet! De smaak wordt sterk beïnvloed door het klimaat waarin de druif heeft gegroeid.

Lees ook: Glera: alles over deze Italiaanse druif.

Waar komt de Sauvignon Blanc vandaan?

Oorspronkelijk komt de Sauvignon Blanc uit Frankrijk, maar inmiddels wordt hij overal ter wereld aangeplant. Over het algemeen floreert de druif het beste in koelere regio’s. Op die manier wordt namelijk de frisse smaak behouden.

De 2Wine Sauvignon Blanc is afkomstig uit Côtes de Duras, een AOP in Zuidwest Frankrijk (vlakbij Bordeaux). AOP betekent Appellation d’Origine Protégée en duidt een verklaring aan dat de wijn uit een bepaald gebied komt, waarvan de benaming beschermd is. 

Over de 2Wine Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is lekker toegankelijk. Heb je een borrel of picknick gepland met vrienden? Serveer je een kaasplankje of een lekkere salade bij de barbecue? Dan is deze wijn de perfecte match. Handig aan de Sauvignon Blanc in blik is dat hij snel gekoeld is en je niet hoeft te zeulen met zware flessen. 

  • Herkomst: Co╠étes de Duras, AOC Zuidwest Frankrijk (vlakbij Bordeaux)
  • Druivenras: Sauvignon Blanc 
  • Inhoud: 250 ml
  • Alcoholpercentage: 12,5 %
  • Lekker bij: Kaasplankje, salades en sushi

Valt de Sauvignon Blanc wel bij jou in de smaak? De 2Wine wijnen in blik vind je gewoon in de supermarkt, bij Albert Heijn.