Girls Night: Sip And Paint met wijn in blik

sip and paint 2wine

Ben je op zoek naar een gezellige manier om een avond door te brengen met je vriendinnen? Organiseer dan eens een sip and paint avond bij jou thuis! Met een paar eenvoudige voorbereidingen, kun je een ongelooflijk gezellige avond creëren. Lees verder voor de tips en benodigdheden om jouw eigen sip and paint feestje te organiseren.

Wat is Sip And Paint?

'Sip And Paint' evenementen zijn eigenlijk gewoon schilderworkshops waarbij deelnemers kunnen genieten van een drankje terwijl ze schilderen. Deze workshops zijn verzonnen om ontspanning met gezelligheid te combineren, waardoor iedereen – van beginners tot ervaren kunstenaars – mee kan doen en genieten.

Wat heb je nodig?

 1. Verf en kwasten: Zorg voor een set acrylverf in verschillende kleuren en een selectie van kwasten in diverse maten. Acrylverf is ideaal omdat het snel droogt en gemakkelijk te gebruiken is.
 2. Schilderdoeken: Koop voor iedere vriendin een schilderdoek. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus aan jou de keuze! Tip: je kunt ook borden en/of glazen scoren bij de kringloopwinkel om die op te pimpen.
 3. Paletten: Gebruik bijvoorbeeld wegwerpbordjes om de verf op te mengen.
 4. Schorten/oude kleding: Bescherm je kleding tegen verfspatten met schorten of oude T-shirts.
 5. Schildersezel of tafelruimte: Zorg voor een schildersezel voor elk doek en/of maak voldoende ruimte op tafel zodat iedereen prettig kan werken.
 6. Een lekker drankje: Geniet van een koud wijntje tussen het verven door met de blikjes van 2Wine.
 7. Schoonmaakmaterialen: En tot slot, vergeet de (oude) waterbekers niet om de kwasten in schoon te maken. Ook keukenpapier en oude kranten zijn handig om oppervlakken, zoals je tafel, te beschermen.

Creëer de sfeer

 • Verlichting: Zorg voor goede verlichting zodat iedereen duidelijk kan zien wat ze schilderen.
 • Muziek: Maak een leuke afspeellijst met achtergrondmuziek om de creatieve sfeer erin te houden.
 • Snacks & Drinks: Zet lekkere hapjes op tafel zoals een kaasplankje, toastjes en/of chips. In combinatie met een ijskoud wijntje uit blik heb je jouw vriendinnen voorzien van heerlijke snacks en drankjes.

Tips voor een succesvolle avond

 • Thema: Kies een thema voor jouw girls night, zoals fruitsoorten, bloemen of abstracte kunst bijvoorbeeld.
 • Inspiratie: Zorg voor voorbeelden of inspiratiebeelden die je kunt delen met de meiden.
 • Geduld en humor: Het belangrijkste is om geduldig te zijn en plezier te hebben. Niet iedereen zal een meesterwerk creëren, en dat is helemaal prima!

Kortom, een sip and paint avond thuis met vriendinnen is de perfecte manier om samen te komen, te ontspannen en creatief bezig te zijn. Met wijn in blik en een paar eenvoudige voorbereidingen, kun je een onvergetelijke en gezellige avond organiseren. Dus nodig je vriendinnen uit, bereid de benodigdheden voor, en geniet van een avond vol kunst, wijn en gezelligheid. Cheers!