Dé perfecte rosé voor deze zomer

2wine lichte rose zomer

Als de temperaturen stijgen, mag een lekkere, koude rosé niet ontbreken. Wat dacht je van deze heerlijke Provence style rosé? Of je nu nieuw bent in de rosé-wereld of op zoek naar een nieuwe favoriet: deze roséwijn mag je niet missen in de zomer.

Wat is rosé?

Rosé is een roze gekleurde wijn, gemaakt van blauwe druiven. Eigenlijk is rosé dus een heel lichte, rode wijn die je gekoeld drinkt, net als witte wijn. Wil je meer weten over rosé en hoe het wordt gemaakt? Wij schreven er dit artikel over.

De 2Wine rosé koop je bij Albert Heijn voor €2,49.

Provence rosé

De roséwijn in blik van 2Wine is een typische Provence style rosé, die bekendstaat om de lichte kleur. Hij is gemaakt van een smaakvolle blend van voornamelijk Merlot en Cabernet Sauvignon. Hij is heerlijk fruitig en rond met een klein zoetje. 

De lichte rosé is een ideale zomerwijn met zijn frisse en fruitige karakter. Hij is toegankelijk en zal bij veel wijndrinkers in de smaak vallen. Zet die goedgevulde borrelplank maar klaar of tover je favoriete barbecuerecepten weer tevoorschijn, want het is tijd om lekker te wijnen! 

Wist je dat de kleur van de rosé niets over de zoetheid zegt? De kleur zegt meer iets over hoe de wijn is gemaakt. Hoe donkerder de kleur, hoe langer de schillen van blauwe druiven hebben meegeweekt.

Een zomerse rosé

Deze rosé uit blik is perfect voor de warme zomermaanden. Hij is lekker snel en lang koud, doordat hij in een blikje zit. Het blikje is extra handig voor een dagje strand, een boottochtje of een picknick in het park. In tegenstelling tot een fles, past de rosé makkelijk in je koeltas, picknickmand of zelfs in je jaszak. Ideaal!

2Wine rosé in blik

  • Herkomst: Zuidwest Frankrijk, IGP Atlantique
  • Druivenras: Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 250 ml
  • Alcoholpercentage: 12.0% 

Wat is een lekkere wijnspijscombinatie met lichte rosé?

Op culinair gebied wordt de rosé eigenlijk een beetje onderschat. Met rosé kun je namelijk heerlijke wijnspijscombinateis maken. Zo is het rosé’tje van 2Wine heerlijk bij zeevruchten en lichte pasta’s. Ook paella doet het erg goed! 

Ga je barbecueën? Dan is deze rosé je allerbeste vriend. Van sappige hotdogs tot gegrilde zalm: alles kan. Maar als je echt voor de perfecte combi wil gaan, kies dan voor vette vis, zeevruchten of (pasta)salades.

Een heerlijke rosé bij de AH!

Enthousiast geworden? De 2Wine wijnen in blik vind je gewoon in de supermarkt, bij Albert Heijn. Dus vraag jij je af welke lichte rosé lekker is bij de AH? Dan moet je de 2Wine rosé zeker proberen.